UPDATE: Drie ongevallen op A1 rond Holten, weg tot diep in de middag afgesloten

Foto: Rijkswaterstaat

Markelo – Lochem – Tijdens de maandagochtendspits zijn er meerdere ongelukken gebeurd op de A1 bij Markelo en Lochem. Dit zorgt voor grote vertragingen, omleidingsroutes en meer reistijd.

Een gekantelde vrachtwagen zorgt er vanmorgen op de A1 richting Hengelo voor dat de A1 vandaag lange tijd gestremd is. Omdat de vrachtwagen diesel lekte op de linkerrijbaan richting Apeldoorn werd er een omleiding ingesteld. De file in westelijke richting liep in rap tempo op. Het verkeer dat achter het incident stond werd via de af- en toerit geleid. Tot 15.00 uur is men bezig om de weg weer vrij te maken.

Rond 09:10 uur gebeurde er een kop-staartbotsing tussen een personenauto en vrachtwagen op de A1 bij Lochem richting Apeldoorn. De personenauto schoof onder de vrachtwagen. De traumahelikopter moest eraan te pas komen. De bestuurder van de auto raakte zwaargewond. Het ongevalsonderzoek is rond 12:00 uur afgerond. Naar verwachting zal de weg rond 12:45 uur weer vrij zijn.

Rond ongeveer dezelfde tijd gebeurde er in tegenovergestelde rijrichting (richting Hengelo) ook een kop-staartbotsing. Deze aanrijding was vrij snel van de baan en zorgde van deze drie ongevallen voor het minste oponthoud.