Twee verdachten van heling auto mogelijk betrokken bij inbraak in Hengelo

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 november zijn twee personen aangehouden die in een gestolen auto zaten. Onderzocht wordt of de twee ook betrokken zijn bij een poging inbraak eerder die nacht.

Agenten controleerden die nacht een auto op de Florence Nightingaleweg in Hengelo. De auto bleek eerder deze maand te zijn gestolen in Hengelo. De inzittenden, twee 18-jarige Hengeloërs, werden aangehouden voor heling c.q. diefstal van de auto.

Eerder die nacht kreeg de politie melding dat een inwoner van Hengelo zojuist twee inbrekers bij zijn woning had overlopen. De bewoner was wakker geworden, hoorde geluiden bij zijn woning en keek naar buiten. Hij zag twee personen bij zijn woning, één van de twee zat op zijn knieën. De man riep wat zij daar deden, waarop de twee wegvluchtten. De bewoner belde de politie en gaf de signalementen van de twee personen door.

Omdat de signalementen van de inbrekers overeen kwamen met de twee aangehouden Hengeloërs die in de gestolen auto waren aangetroffen, onderzoekt de politie of de twee iets met de poging woninginbraak te maken hebben.