Twee mannen in Hengelo aangehouden met inbrekerswerktuigen

Op maandagavond 10 augustus 2015, rond 23.30 uur werden door surveillerende agenten twee mannen aangehouden omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

Agenten surveilleerden die avond naar aanleiding van een melding in de omgeving van de Boekeloseweg. Ze zagen in de omgeving van de Wethouder Kampstraat een personenauto rijden.

Even verderop werd deze auto door de agenten staande gehouden en werden de twee inzittenden aangesproken. Bij controle van de auto bleek dat hierin een tas met onder andere; meerdere schroevendraaiers, een slotentrekker en latex handschoenen werd aangetroffen.

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) werden deze goederen in beslag genomen en werden de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding verzette één van de mannen zich hevig waardoor een derde politieagent nodig was om de verdachte gecontroleerd naar het bureau te vervoeren. Hierbij werden ook beledigingen geuit naar de agenten.

Tegen de 25 jarige verdachte uit Delden en de 20 jarige man uit Hengelo wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen. De verdachte uit Delden zal ook belediging van de agenten ten laste worden gelegd.