Schoonmaker betrapt drie gemaskerde inbrekers op school in Hengelo

Foto: Politie

Een 22-jarige schoonmaker van een schoolgebouw van het Montessori-college de Sloetsweg in Hengelo maakte vrijdagavond 2 december een hele bizarre situatie mee.

Terwijl hij om 20.30 uur bezig was met het boenen van de vloer zag hij in zijn ooghoeken drie mannen door het gebouw lopen. Toen hij poolshoogte ging nemen werd hij plotseling vastgepakt en tegengehouden. De schoonmaker zag dat hij in een ruimte stond met drie onbekende mannen, geheel in het donker gekleed en het gezicht bedekt. Hij moest zijn mobiel bij één van de mannen inleveren.

Het viel de schoonmaker op dat één van de mannen met meerdere laptoptassen via het raam het schoolgebouw verliet. Dit was aan de zijde waar het fietspad tussen de Sloetsweg en de Deurningerstraat ligt, het Tichelpad, midden tussen de diverse scholen. Op dat moment zag hij dat er mensen op de fiets langs fietsen.

Even later kwam de man weer door het raam naar binnen. De mannen hebben daarna geld weggenomen en zijn weggaan. De mannen hebben de schoonmaker tijdens hun actie belet om alarm te slaan.

Toen hij zeker wist dat de mannen weg waren is hij naar het politiebureau gefietst en heeft daar zijn verhaal gedaan. Volgens de 22-jarige man hadden de drie daders donker getinte huidskleur en bruine ogen. Ze waren allen in het donker gekleed, hadden allemaal capuchons op en hun gezichten bedekt met een sjaal of iets dergelijks. De drie overvallers waren niet even groot maar varieerde in lengte van 1.70 meter tot langer dan 1,80 meter.

De politie is meteen een onderzoek gestart maar hoopt dat er mensen zijn geweest die bijzonderheden hebben waargenomen ter hoogte van de school en bij het scholeneiland of rondom de vijver. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 8844.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*