Politie zoekt getuigen van laffe mishandeling en beroving in Hengelo

De politie zoekt getuigen van de mishandeling en beroving van een 20-jarige man door een groep van tien tot vijftien jongens. Het incident vond plaats op donderdagochtend 14 mei omstreeks 4.15 uur op het fietspad het Kleispoor.

De man verklaarde dat hij vanaf zijn werk in de binnenstad naar huis fietste. Nadat hij bij de school aan de Sloetsweg linksaf het Kleispoor opfietste, kwam hem ter hoogte van de Brecklenkamp een groep jongeren tegemoet. Twee van hen reden op een fiets, de rest was lopend. Een van de jongens uit de groep blokkeerde de weg.

Vervolgens werd de man gesommeerd om geld af te geven. Toen hij zei dat hij geen geld bij zich had, werd hij van zijn fiets geslagen en door meerdere jongens geslagen en geschopt. Daarbij liep hij lichte verwondingen op. Ondertussen werd hij beroofd van zijn portemonnee en telefoon. De groep vloog vervolgens uiteen in alle richtingen.

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart naar deze laffe mishandeling en beroving. Van een van de daders is een signalement bekend. Het gaat om een Nederlandse jongen van ongeveer 22 jaar, stevig postuur, blond gemillimeterd haar. De man heeft een blanke huidskleur en een rond gezicht. Hij is ongeveer 1,70m a 1,75m lang en heeft een opvallende uitstekende kin. Een van de andere jongeren uit de groep had een Indisch uiterlijk.

Weet u wie deze jongen is? Of heeft u andere informatie over dit incident? ? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online op meldmisdaadanoniem.nl.