Politie houdt 16-jarige woningovervaller aan in Hengelo

Op vrijdagavond 18 december vond er in een woning aan de Stoevelaarstraat een woningoverval plaats. Enkele uren na de overval kon al één verdachte worden aangehouden.

Rond het tijdstip van 22.45 uur, drongen na aanbellen drie mannen binnen in de woning onder bedreiging van een vuurwapen. Er werd geld geëist en er werd geduwd en getrokken. De bewoners verzette zich tegen deze indringers en na veel commotie gingen ze er snel vandoor.

Gealarmeerde politieagenten hebben de omgeving afgezocht op zoek naar de daders maar troffen ze niet aan. Hierbij werd ook een speurhond ingezet. Door agenten werden getuigen gehoord en er werd forensische onderzoek ingesteld. De eerste onderzoeksbevindingen van de politie leidde al tot een verdachte die enkele uren later in zijn woning kon worden aangehouden.

De recherche is nu op zoek naar de twee andere verdachten. De verdachte die is aangehouden is een 16-jarige jongen uit Hengelo. Hij is ingesloten op het politiebureau en is in verzekering gesteld. Aan de bewoners is slachtofferhulp aangeboden.