Noodbevel voor gemeente Hengelo van kracht, aanwijzingen voor mogelijk confrontatie supportersgroepen

Foto: Politie

HENGELO – Locoburgemeester Gerard Gerrits van Hengelo heeft na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie besloten een noodbevel af te geven voor de gemeente Hengelo. Het noodbevel geldt van 26 juli 2023 23.15 uur tot en met 27 juli 2023 10.00 uur en is gericht op alle supportersgroepen.

Locoburgemeester Gerard Gerrits van Hengelo heeft na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie besloten een noodbevel af te geven voor de gemeente Hengelo. Het noodbevel geldt van 26 juli 2023 23.15 uur tot en met 27 juli 2023 10.00 uur en is gericht op alle supportersgroepen.

Het noodbevel wordt in werking gesteld omdat er aanwijzingen zijn op een mogelijke confrontatie tussen supportersgroepen in de gemeente Hengelo. Het noodbevel bepaalt dat de aanhangers van de club Hammarby IF uit Stockholm, FC Twente danwel andere clubs dan FC Twente niet welkom zijn in de gemeente Hengelo. Dit bevel is ook van toepassing op groepen die zich gedragen als voetbalsupporter en uit zijn op een gewelddadige confrontatie met andere voetbalsupporters. Dit noodbevel is bedoeld om geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van de inwoners.