Nieuw noodbevel voor binnenstad Hengelo van kracht

HENGELO – Locoburgemeester Gerard Gerrits van Hengelo heeft na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie besloten opnieuw een noodbevel af te geven. Dit keer voor alleen de binnenstad van Hengelo.

Het noodbevel geldt van 27 juli 2023 13.30 uur tot en met 27 juli 2023 20.00 uur en is gericht op alle niet Hammarby supportersgroepen. Dit noodbevel is afgegeven om geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van de inwoners.

Het noodbevel wordt in werking gesteld omdat er aanwijzingen zijn op een mogelijke confrontatie tussen supportersgroepen in de binnenstad van Hengelo. Het noodbevel bepaalt dat alle supportersgroepen die niet behoren tot de aanhangers van de club Hammarby IF uit Stockholm nu even niet welkom zijn in de binnenstad van Hengelo. Dit bevel is ook van toepassing op groepen die zich gedragen als voetbalsupporter en uit zijn op een gewelddadige confrontatie met andere voetbalsupporters. Dit is bedoeld om geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van de inwoners.