Man gooit bijl naar politie en bijt agent in arm in Hengelo

Foto: Politie

Hengelo – Op zaterdag 17 oktober rond 17.25 uur kreeg de politie in Hengelo de melding dat er iemand zijn huisraad vanuit zijn flat in het centrum naar beneden gooide.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze allerlei spullen op straat liggen. De spullen lagen op de rijbaan en hadden voorbijgaande auto’s en fietsers kunnen raken. De agenten besloten om de persoon aan te houden. Aangekomen bij de woning weigerde de bewoner de deur te openen. Uiteindelijk werd besloten om met een machtiging tot binnentreden de deur open te breken.

In de woning bedreigde de bewoner agenten met een bijl. De bewoner gooide de bijl in de richting van de agenten en miste deze op een paar centimeter na. De bewoner kon worden aangehouden. Bij de dienstauto verzette de bewoner zich en beet één van de agenten flink in de onderarm.

Van het geweld door de bewoner; het gooien met de bijl en het bijten van een agent, werd aangifte gedaan. De verdachte is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne en wordt verhoord. In verband met het zorgwekkende gedrag van de verdachte zal er ook naar passende hulp voor hem worden gezocht.

De agent die in zijn arm gebeten werd, heeft zich moeten laten behandelen in het ziekenhuis. “Zoals gebruikelijk is onmiddellijk het zogenoemde bijt- en prikprotocol gestart voor deze collega. Dit betekent dat er bloed is afgenomen voor onderzoek en dat hij een tetanusspuit heeft gekregen. Ook heeft hij voor de zekerheid nogmaals een hepatitis B spuit gekregen”, laat de politie weten.