Grote uitslaande brand Havenkade Hengelo

Op zondag 20 december heeft een grote brand gewoed in een bedrijfsloods aan de Havenstraat in Hengelo. Bij de brand kwam veel rook vrij die richting het centrum van de stad trok. Daarom is geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ook de ventilatie uit te zetten.

Door inzet van de brandweer is een gedeelte van de loods gehouden gebleven. De oorzaak van de brand is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de brandweer een melding van een scheepsbrand aan de Havenstraat in Hengelo. Al snel bleek het te gaan om een bedrijfsloods waar caravans in stonden. De brand was bij aankomst van de eerste eenheid al uitslaand en er kwam veel zwarte rook vrij.

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand om de brand te bestrijden en zo snel mogelijk de rook te verminderen. Rond 23.30 uur was de brand onder controle. Nabluswerkzaamheden gaan naar verwachting nog enkele uren duren. De loods bestaat uit drie gedeelten. Een deel is door inzet van de brandweer behouden gebleven, een deel forse brandschade heeft opgelopen en een deel is verloren gegaan.

Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij en dit zorgde voor hinder. De rook trok over het centrum van de stad en de wijken Berflo Es en Veldwijk. Daarnaast was de geur van verbrand kunststof te ruiken.

Rook is niet gezond en daarom heeft de brandweer geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Een meetploeg van de brandweer heeft metingen verricht in de rook en er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Brandweer Twente heeft drie blusvoertuigen, een hoogwerker en enkele ondersteunende voertuigen ingezet bij deze brand. Het gaat hier om circa 40 brandweermensen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Hier doet de politie onderzoek naar. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

https://twitter.com/1001ptsNL/status/678687396133752832