Grote brand in flatgebouw in Hengelo na gasexplosie, twee gewonden

Archieffoto

HENGELO – In de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 augustus heeft een brand gewoed in een flatgebouw aan de Surinamestraat in Hengelo. Het was een hevige brand met veel rookontwikkeling die was ontstaan door een vermoedelijke gasexplosie. Vanwege de explosie is opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. Er zijn twee personen vervoerd naar het ziekenhuis, één persoon is ter plaatse nagekeken door de ambulance.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de brandweer melding van een explosie en brand in een flat aan de Surinamestraat. In één van de woningen waren meerdere explosies gehoord en woedde een hevige brand. Vanwege de intensiteit van de brand, mogelijke overslag en mogelijk meer explosies, heeft de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand/GRIP 1.

Alle twaalf appartementen zijn ontruimd. Rond 02.00 uur was de brand onder controle. Alle bewoners zijn door familie of vrienden opgevangen of er is opvang geregeld.

Enkele bewoners konden dezelfde nacht nog terugkeren naar hun woning. De politie gaat nader onderzoek doen naar hoe de vermoedelijke gasexplosies zijn ontstaan.