Drugsdealer in Hengelo op heterdaad aangehouden na achtervolging

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

HENGELO – Agenten van het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) zagen gisteren, vrijdag 20 augustus rond 16.45 uur, tijdens hun (binationale) surveillance in Hengelo een ‘verdachte’ auto rijden.

De eenheid van het GPT reed in een onopvallende dienstauto en kon deze auto volgen zonder dat de bestuurder en zijn passagier dit in de gaten hadden. De agenten zagen dat de passagier van deze auto op verschillende parkeerplaatsen een overdracht deed van mogelijk drugs. Bij de laatste overdracht, een parkeerplaats aan de Wegtersweg achter ‘Seats en Sofa’, wilde de politie de inzittenden van de verdachte auto controleren.

Een agent stapte uit de dienstauto en liep in de richting van de verdachte auto en gaf een stopteken met zijn hand. Hoewel de agent in zijn burgerkleding was, droeg hij een kogelwerend vest met reflecterende tekst: “Polizei”. De bestuurder van de verdachte auto keek de agent recht in de ogen aan en gaf vol gas. De agent zag de auto met accelererende snelheid op zich af komen en is snel opzij gestapt om niet aangereden te worden.

Meteen werd er een achtervolging ingezet. Ook de onopvallende dienstauto is voorzien van optische- en geluidsignalen. Tevens werden meerdere politie-eenheden aangestuurd om de bestuurder te laten stoppen. Onderweg gooiden de inzittenden ‘iets’ uit het raam. Ter hoogte van de Pasmaatstraat stopte de auto en renden de bestuurder en zijn passagier allebei een andere kant op.

Eén agent rende achter de verdachte mannen aan. De andere agent zag dat de verdachte auto niet geheel tot stilstand was gekomen. Deze bleef maar rijden ondanks dat het tegen bosjes en een fietsenrek was gereden. De agent is daarom de verdachte auto ingedoken en kon de automaat in de parkeerstand drukken.

Inmiddels werd één van de verdachte mannen, de bestuurder, aangehouden op de Bornsestraat. Andere agenten troffen de mogelijke spullen aan die uit het raam waren gegooid. De ‘envelopjes’ met witte substantie worden getest omdat het vermoeden was dat het om harddrugs ging. De bestuurder, een 22-jarige man uit Hengelo, wordt naast het dealen in verdovende middelen ook verdacht van poging doodslag van de agent. Hij is opgesloten en in verzekering gesteld. Tevens doet de politie onderzoek naar de identiteit van de passagier.

Getuigen

De politie zoekt getuigen die hebben gezien hoe de bestuurder van de ‘verdachte’ auto gisteren inreed op de agent van het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT). Heeft u iets gezien? Bel dan met de politie via: 0900-8844.