Dierenbescherming neemt ‘wandelende skeletten’ in beslag in Hengelo

Foto: Dierenbescherming

Hengelo – “Twee honden en de kat waren wandelende skeletten”, aldus een van de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) over de staat van de dieren zoals ze die aantroffen op een adres in de gemeente Hengelo.

Een derde hond was ook mager en bleek bovendien hartproblemen te hebben. Omdat de eigenaar niet in staat bleek om voor de dieren te zorgen zijn die door de LID in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens het bezoek op maandag 6 januari troffen de LID-inspecteurs de ernstig vermagerd en uitgedroogde honden en de kat aan. De dieren hadden duidelijk al langere tijd niet voldoende of heel slecht eten en drinken gekregen. Twee honden zijn van het ras Amerikaanse Buldog, de andere is een bastaard. Er is een dierenarts bijgehaald om de dieren te onderzoeken. Deze concludeerde dat het niet verantwoord was om de dieren nog langer aan deze situatie bloot te stellen.

Voorzichtig herstel

De LID heeft daarop contact opgenomen met het Functioneel Parket Zwolle, een onderdeel van het Openbaar Ministerie, en kreeg toestemming de dieren in beslag te nemen. De honden en kat zijn overgebracht naar een geheim opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen. “Inmiddels weten we dat ze wat aangekomen zijn. We hopen uiteraard op volledig herstel”, aldus de Dierenbescherming.