Amfetaminelaboratorium aangetroffen in schuur in Hengelo

Foto: Politie

Hengelo – Bij een onderzoek naar de productie van verdovende middelen troffen rechercheurs van de Regionale Recherche van de eenheid Den Haag op zondag 8 maart een amfetaminelaboratorium aan in een schuur aan de Topweg in Hengelo. Hierbij zijn vijf mannen aangehouden.

Rond 20.00 uur ontdekten rechercheurs het laboratorium in een schuur achter een woning aan de Topweg en troffen zij vier mannen aan. Deze mannen werden direct aangehouden. Het gaat om een 32- jarige man uit Den Haag en drie mannen van 20, 57 en 43 jaar oud uit Arnhem. Korte tijd later werd er nog 27-jarige man uit Hengelo aangehouden. De vijf mannen worden op woensdag 11 maart voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Productielocatie

Bij nader onderzoek in de ruimten werd een laboratorium met productie materiaal gevonden, waar vooral amfetamine-olie werd geproduceerd. Volgens deskundigen van de politie gaat het om een flinke productielocatie met een behoorlijke capaciteit om amfetamine-olie te maken. Ook werd er een hoeveelheid grond- en afvalstoffen gevonden. Het laboratorium was in gebruik.

Politieonderzoek

Nadat eerst was vastgesteld dat er geen gevaarlijke situatie was, is de politie gestart met een onderzoek. Medewerkers van het politieteam Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen hebben monsters genomen van de grondstoffen. De materialen zijn in beslag genomen en werden door een speciaal bedrijf afgevoerd.