Al ruim 40.000 euro schade in Beckum door vernielzuchtige jongeren

Foto: Politie

Beckum – Sinds de zomer van 2019 is het aantal vernielingen rondom de kern van Beckum behoorlijk gestegen. Lantaarnpalen, verkeersborden en bushaltes werden het slachtoffer van vernielzucht. De vernielingen namen een dusdanige vorm aan dat de gemeente heeft besloten om vernielde objecten niet meer te vervangen voor nieuwe. Het schadebedrag is inmiddels de 40.000 euro gepasseerd.

Naar aanleiding van de binnengekomen aangiftes is de politie een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek is gebleken dat er een groep jongeren afkomstig uit de omgeving van Beckum moedwillig deze objecten vernielen. Veelal was dit in de weekenden.

Uit de informatie blijkt onder andere dat deze jongeren de vernielingen opnemen met hun telefoon en dit dan delen in een eigen app-groep. Van baldadigheid is dus zeker geen sprake.

Sinds maart (met het sluiten van de horeca) nam het aantal meldingen af. Echter sinds vorige week zijn “ze” weer los. De rotonde in Beckum heeft het moeten ontgelden. De verkeersborden zijn dubbelgevouwen, omgedraaid of uit de grond getrokken. “De maat is nu vol en daarom vraagt de politie om uw hulp. Mogelijk dat we dan deze dadergroep kunnen achterhalen”, aldus de politie.

Mocht u informatie hebben over deze groep belt u dan met de politie via: 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen met 0800-7000.

(Bron: Politie Hengelo)