Zoekactie in vijver Enschede naar mogelijk moordwapen Daan Mellée

Foto: Politie

ENSCHEDE – Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zoekt donderdagmorgen in de vijver van het Wesselerbrinkpark in Enschede naar een vuurwapen waarmee Daan Mellée mogelijk om het leven is gebracht.

De 26-jarige Daan Mellée werd dinsdagmiddag 3 juli 2018 dood aangetroffen in een woning aan het Oosterveld in Enschede. Hij is omgekomen door een misdrijf.

Het slachtoffer woonde samen met zijn vriendin. Beide kampten met een drugsverslaving, wat de nodige problemen veroorzaakte in hun relatie. Zondagavond 1 juli organiseerde het stel nog een barbecue met vrienden, aansluitend volgde een bezoek aan een Bingo café in Glane. Doordat de sfeer omsloeg en er ruzie ontstond, gingen Mellée en zijn vriendin afzonderlijk naar huis.

Molenstraat

Iets later die avond, rond middernacht, besloot het stel opnieuw samen de stad in te gaan. Ze werden door gezamenlijke vrienden thuis opgehaald, maar in de auto liep de spanning opnieuw op. Op de Molenstraat stapte Mellée met twee vrienden uit. Ze liepen naar het station. Toen ze terugkeerden bleek de auto met zijn vriendin tot ongenoegen van Daan weggereden te zijn. Hij sommeerde ze terug te keren waarna hij agressief werd tegen de bestuurder, maar ook zijn vriendin kreeg het te verduren. Nadat het uitliep op een handgemeen, vervolgen ze beide hun eigen weg.

Commotie

Maandag 2 juli, rond 05.30 uur, hoorden de buren nog commotie in de woning van het stel. Op het moment dat zijn vriendin vertrok, was Daan Mellée nog in leven.

Laatste levensteken

Het laatste levensteken van Mellée was een door hem ontvangen telefoongesprek op maandagochtend 2 juli rond 10.20 uur.