Vrouw in Enschede verzet zich bij aanhouding en wil agenten slaan

Enschede – Woensdagnacht 13 juni draaide een melding van jeugdoverlast aan de J.J. van Deinselaan uit op een aanhouding van een 19-jarige jonge vrouw uit Enschede.

De vrouw is aangehouden voor belediging en verzet tegen politieagenten. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Agenten kregen rond 03.00 uur een melding van jeugdoverlast. Toen de agenten ter plaatse kwamen, gingen zij in gesprek met de jongeren. Op datzelfde moment kwam een jonge vrouw hen tegemoet lopen die kennelijk niet gediend was van de komst van de agenten.

De jonge vrouw begon tegen de politiemannen te schreeuwen. Hierop liepen de agenten in haar richting om met haar in gesprek te gaan. De jonge vrouw probeerde vervolgens de politiemannen te slaan. Nadat de agenten haar hadden mede gedeeld dat ze was aangehouden, begon de jonge vrouw zich zeer hevig te verzetten. Ook tijdens het overbrengen naar het politiebureau bleef de vrouw schelden en zich verzetten.