Vier woningen in Enschede gesloten wegens drugshandel

FOTO TER ILLUSTRATIE

ENSCHEDE – Vier woningen aan de burgemeester Jacobsstraat in Enschede zijn vandaag gesloten wegens drugshandel. Dat is gebeurd op last van burgemeester Roelof Bleker van de gemeente Enschede.

De sluiting geldt voor een periode van drie maanden.

De sluiting volgt op een grote politieactie eerder dit jaar, waarbij zes verdachten zijn aangehouden en in twaalf panden in Enschede en één pand in Delden doorzoekingen zijn gedaan. In de woningen die nu zijn gesloten, zijn toen meerdere hennepkwekerijen en grote hoeveelheden hennepplanten aangetroffen. Ook zijn er een hennepstekkerij en voorwerpen aangetroffen die bedoeld zijn voor de hennepteelt. Verder bleek in een aantal woningen illegaal stroom te worden afgetapt.

Op grond van de Opiumwet en de beleidsregel Damocles heeft de burgemeester de bevoegdheid panden te sluiten wanneer sprake is van drugshandel. De burgemeester acht sluiting van de woningen noodzakelijk omdat er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde en veiligheid, gezien de aangetroffen grote hoeveelheden hennep en goederen die kunnen worden gebruikt voor het kweken van hennep.