VIDEO UPDATE: Jihad (32) uit Enschede is nog altijd vermist, mogelijk sprake van misdrijf

Foto: Politie

ENSCHEDE – Op woensdag 8 december 2021 werd door de politie een oproep gedaan naar aanleiding van de vermissing van Jihad Jafo uit Enschede. Helaas is hij nog steeds niet terecht en maakt zijn familie zich ernstig zorgen.

De politie gaat inmiddels uit van een mogelijk misdrijf. De politie heeft ondertussen diverse personen gesproken om te achterhalen waar Jihad kan zijn of wat er met hem is gebeurd. Vandaag heeft de politie auto’s en telefoons in beslag genomen en de woning van Jihad doorzocht om te kijken of iets kon worden gevonden om zijn vermissing te verklaren.

Vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, om 21.20 uur op NPO 1, wordt aandacht besteed aan het verdwijnen van Jihad Jafo. Hij is gisteren 32 jaar geworden en tijdens de feestdagen niet samen met zijn jonge gezin geweest.

Jihad Jafo vertrok die maandagavond ergens tussen 19.30 uur en 20.00 uur samen met een vriend vanaf zijn woning aan de Grasjuffer in Enschede. Deze vriend vertelde dat hij Jihad voor het laatst zag bij de rotonde aan de Euregioweg en Sleutelweg in Enschede. Jihad zag daar een auto staan met daarin iemand die hij blijkbaar kende en die hij, volgens de vriend, per se moest spreken. Hij is toen daar uitgestapt en bij die andere man in de auto gestapt. Dat is laatste dat de vriend van hem zag.

Op basis van zijn telefoongegevens weet de politie dat Jihads telefoon om 21.20 uur die avond aanstond in de omgeving van Den Ham. Daarna ontbreekt ieder spoor van Jihad.

Mogelijke scenario’s

Bij vermissingszaken wordt rekening gehouden met het feit dat iemand vrijwillig wil verdwijnen, maar dat lijkt in dit geval niet waarschijnlijk. Een ander scenario kan zijn dat Jihad met iemand een conflict heeft. Dit kan zowel persoonlijk zijn als binnen het criminele circuit. In het verleden is Jihad de fout ingegaan omdat hij zich had laten verleiden om drugs te vervoeren. Het is niet duidelijk of hij zich mogelijk weer als koerier heeft laten inzetten.

Jihad is geboren in Syrië. Het is bekend dat hij ook veel omging met mensen in het Duitse Gronau. Hij komt daar wel eens in horecagelegenheden. Mogelijk heeft hij daar wel eens verteld of hij problemen of ruzie had.

Signalement van Jihad Jafo:

– 32 jaar
– 1 meter 70 lang
– Hoog voorhoofd en kleine ogen
– Heeft een tatouage op zijn rechterarm
– Droeg een zwarte jas
– Zwart T-shirt met rood/witte opdruk (zie foto)
– Zwarte broek en zwarte nette schoenen.

Tips? Geef ze door!

Het rechercheteam dat deze vermissing onderzoekt wil graag in contact komen met personen die weten waar Jihad is of mogelijk weten waar hij verblijft of wat hem is overkomen.

Bel dan met het gratis nummer van de opsporingstiplijn 0800 6070 . U kunt uw tip ook anoniem doorgeven bij Bel Misdaad anoniem 0800- 7000. Of wilt u liever een vertrouwelijk gesprek? Dat kan met het Team Nationale Inlichtingen: 088 66177 34.

Foto: Politie