Video: Politie valt woning binnen en arresteert verdachte in moordzaak Ali Aydin

Foto: Screenshot Youtube

Enschede – De politie heeft een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de dood van de 44-jarige Ali Aydin uit Enschede. Maandag 11 en dinsdag 12 juni hield de politie een man en een vrouw aan op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Met deze aanhoudingen denken we weer een stap dichter bij de oplossing van deze zaak te komen.

De politie heeft maandag al een 38-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden. Dinsdag hield de politie een 44-jarige man uit Enschede aan. Dit gebeurde in Enschede met behulp van een ondersteuningsgroep van de politie. De politie verdenkt de man en de vrouw ervan dat zij betrokken zijn bij de moord op Ali Aydin. Daarnaast doet de politie op vijf locaties in Enschede en op één locatie in Hengelo doorzoekingen in woningen. Ook zijn er drie personenauto’s in beslag genomen die mogelijk betrokken zijn bij de zaak waaronder de auto’s die te zien zijn op de beelden van opsporing verzocht.

De moord

Op maandag 11 december 2017 omstreeks 8.30 uur kwam er een melding binnen dat er een overleden man lag in een steegje tussen twee woningen aan de Schietbaanweg in Enschede. Het slachtoffer bleek de 44-jarige Ali Aydin uit Enschede. Hij bleek te zijn doodgeschoten. De politie zette direct een groot recherche team op de zaak. De zaak kwam onder meer in de opsporingsprogramma’s Onder de Loep en Opsporing Verzocht. Hierdoor kwam de politie de bij de moord gebruikte auto op het spoor.

Het onderzoek gaat de komende tijd verder. De politie sluit niet uit dat de komende tijd meer mensen worden aangehouden.