Verzorgingstehuis Enschede deels ontruimd na brand

Archieffoto

Een deel van verzorgingstehuis Livio Broekheurnerborch aan de Rechterveldbrink in Enschede is vanmorgen wegens brand ontruimd. De brand is ontstaan in de keuken, door oorzaak is nog onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Vanmorgen rond 04.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in verzorgingstehuis Livio Broekheurnerborch. Daar ging het brandalarm af. Na controle bleek er daadwerkelijk brand in de keuken te zijn. Het personeel van Livio is gelijk gestart met het ontruimen van een deel van het pand. Omdat de bewoners minder mobiel zijn en er veel mensen nodig zijn voor het ontruimen, heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. De brand in de keuken was snel onder controle. Wel hing er op diverse verdiepingen rook in het gebouw. De brandweer heeft het pand rookvrij gemaakt en metingen verricht.

In totaal zijn tien bewoners tijdelijk opgevangen in het naastgelegen pand en zijn vijf bewoners verplaatst naar een ander gedeelte van het gebouw. Er zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, de politie doet hier onderzoek naar.