Verdachte (54) uit Den Ham opnieuw aangehouden in onderzoek naar dood Jihad Jafo uit Enschede

Foto: Politie

DEN HAM – ENSCHEDE – Het Team Grootschalige Opsporing dat de gewelddadige dood onderzoekt van Jihad Jafo uit Enschede, heeft vanmorgen een 54-jarige verdachte uit Den Ham (opnieuw) aangehouden. In het onderzoek is nieuwe informatie naar voren gekomen waarover de man nader gehoord wordt.

Op 6 december 2021 rond 19.30 uur werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was.

Het lijkt erop dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

Jihad Jafo is met geweld om het leven gebracht. Zijn lichaam is vervolgens verpakt in onder meer een deken en vuilniszakken. Het is bijna niet te doen om zo’n lichaam in je eentje te verplaatsen. Daarom denkt de politie dat er ten minste twee personen bij Jafo’s dood betrokken zijn.

Aanhoudingen

Op 1 februari werd op grond van de onderzoeksresultaten een 57-jarige man uit het Duitse Gronau aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo. Op 23 januari j.l. werd een 46-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden.