UPDATE: Politie lost schoten bij klemrijden van overvallers in Enschede, mannen uit Enschede en Nijverdal aangehouden

ENSCHEDE – APELDOORN – De politie heeft woensdagmorgen in de Enschedese wijk Stadsveld een Fiat 500 klemgereden die eerder vanmorgen vermoedelijk betrokken was bij een woningoverval in Apeldoorn.

Nadat de auto was klemgereden probeerden de verdachten er opnieuw, te voet, tussenuit te knijpen. Samen met de Koninklijke Marechaussee is de politie overgegaan op een achtervolging te voet. Tijdens deze achtervolging zijn door de politie en de Koninklijke Marechaussee waarschuwingsschoten gelost. Hierbij is niemand gewond geraakt. De verdachten konden uiteindelijk worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Enschede en een 23-jarige man uit Nijverdal. Boven de plek van de aanhouding vloog ook enige tijd een politiehelikopter.

Bij de overval in Apeldoorn raakte niemand gewond. Naar aanleiding van de woningoverval in Apeldoorn deed de politie via Burgernet oproep uit om naar twee personen in een zwarte Fiat 500 uit te kijken.

Op dit moment onderzoekt de politie wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning in Apeldoorn en of er iets buit is gemaakt.