UPDATE: Grote brand bij bedrijf in Enschede na explosie, deel pand ingestort

Foto: Raymond Bloemendaal

ENSCHEDE – Aan de Ossenboer in Enschede heeft een explosie plaatsgevonden in een bedrijf. Dat meldt de brandweer Twente.

Het gaat om het bedrijf The Compound Company, een bedrijf dat werkt met plastic. Een groot deel van het pand is ingestort. Er is opgeschaald naar GRIP 1 en zeer grote brand.

Veel eenheden zijn onderweg naar het incident. Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen. Alle werknemers hebben veilig en tijdig het pand kunnen verlaten.

Om over voldoende bluswater te beschikken zijn diverse tankwagens met bluswater ter plaatse. Ook wordt bluswater aangevoerd vanuit open water aan de Windmolenweg. Hiervoor de kruising Auke Vleerstraat Hendrik ter Kuilestraat afgesloten voor alle verkeer.

De brandweer kan niet meer veilig het pand betreden om bluswerkzaamheden te verrichten. Om deze reden komt een sorteergrijper / kraan ter plaatse om gevelbeplating en delen van het pand te verwijderen zodat effectief geblust kan worden.

Rond 09.30 uur laat de brandweer weten dat de brand uit is. Wel is een verbrande plastic geur te ruiken. De brandweer gaat nu een binnenverkenning doen met de drone om een completer beeld te krijgen.

Door de explosie is het gebouw ontzet en zijn brokstukken/verbrande delen verspreid in de omgeving. Deze stukken zijn niet gevaarlijk, kun je oppakken en in de afvalcontainer gooien. (zie foto)

Het sein brandmeester is rond 10.25 uur gegeven. De brandweer pakt de spullen in en gaat retour kazerne. “Na een binnenverkenning met de drone zijn is geen brand- of rook meer te zien”, aldus de brandweer.

Deze stukken zijn niet gevaarlijk, kun je oppakken en in de afvalcontainer gooien. Foto: Brandweer Twente