Update: Bejaarde vrouw mishandeld bij woningoverval in Enschede

Op woensdagochtend 18 april is de politie een onderzoek gestart naar een overval in een woning aan de Lijsterstraat te Enschede. Een oudere vrouw werd in haar woning mishandeld. De dader ging er met verschillende goederen vandoor. De politie zoekt getuigen.

Kort voor 06.00 uur werd de meldkamer door de 88-jarige bewoonster van de woning gebeld. Meerdere eenheden gingen naar de woning om de ontdane vrouw hulp te bieden en te onderzoeken naar wat zich daar precies had voorgedaan. Al snel werd duidelijk dat de vrouw was bestolen in haar woning.

De dader die vermoedelijk via de achterzijde van de woning is binnengekomen heeft hierbij geweld gebruikt en diverse goederen meegenomen. De bewoonster heeft pas na enige tijd gebeld. Het was voor haar ongewis of de situatie weer veilig was. Uit onderzoek en uit de eerste verklaring van de vrouw neemt de politie aan dat het incident tussen 4.00 en 5.00 uur heeft plaatsgevonden.

De politie neemt de zaak hoog op. De vrouw is zeer begrijpelijk erg aangedaan. Ze is licht gewond geraakt, maar maakt het naar omstandigheden goed. De forensische opsporing en de recherche hebben uitvoerig onderzoek in de woning verricht. Agenten op zoek naar meer informatie zullen omwonenden in de buurt aanspreken. Ook de beantwoording op de vraag of er een verband is met de overval op de 83-jarige vrouw in de woning aan de Bentrotstraat te Enschede zal worden meegenomen.

Getuigenoproep

De recherche vraagt uw hulp bij het zoeken naar de dader van deze overval. Hierbij is een beperkt signalement beschikbaar.

Signalement:

Man
Ongeveer 1.70 m
Tenger persoon

De overval heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 4.00 en 5.00 uur. Het kan zijn dat voor of na die tijd iets is opgevallen, of dat u iets heeft gehoord. Is dat het geval dat vraagt de politie u met nadruk te bellen op telefoonnummer 0900-8844. Weet u meer van de zaak of de dader en wilt u dit anoniem melden? Bel dan M op 0800-7000.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*