Twee brandstichtingen in Enschede in één nacht, politie zoekt getuigen

Foto: Politie

Enschede – Afgelopen nacht kregen de hulpdiensten rond de klok van 02:00 uur een melding van een brand in een flatwoning aan de Dr. van Benthemstraat.

Ter plaatse bleek de voordeur van een van de flatwoningen in brand te staan. De bewoner van de flat is door de brandweer uit zijn huis gehaald. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat er sprake is van brandstichting.

Autobrand

Korte tijd later, om 03:45 uur, moesten hulpdiensten opnieuw uitrukken voor een brandmelding. Aan de Elferinksweg bleek een voertuig in brand te staan. Ook hier bleek sprake te zijn van brandstichting.

Getuigen

Beide incidenten hebben niets met elkaar te maken en staan dus los van elkaar. Wel is de politie in beide gevallen op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Beschik je dus over informatie of heb je bijvoorbeeld camerabeelden? Dan hoort de politie dit graag. Informatie kan je doorgeven door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook. Daarvoor bel je met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.