Supportersgroepen Feyenoord en FC Twente op de vuist op parkeerplaats aan A1 bij Terschuur

TERSCHUUR – ENSCHEDE – Op zondagavond 14 mei is het na de wedstrijd Feyenoord – FC Twente tot een treffen gekomen tussen supportersgroepen van beide clubs, allen afkomstig uit de regio Twente.

De bus alwaar Twentse Feyenoordsupporters in werden vervoerd stopte op de parkeerplaats aan de A1 bij Terschuur (gemeente Barneveld) voor een kleine pauze. Aldaar werden zij belaagd door supporters van FC-Twente

De bus werd vernield en meerdere Feyenoord supporters werden mishandeld en raakten gewond. Op enig moment kon de bus de parkeerplaats verlaten en verder rijden naar een parkeerplaats aan de Molenallee in Wilp. Daar kwam de politie ter plaatse. Hier bleek dat een man uit Enschede dusdanig gewond was geraakt dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Gezamenlijke aanpak voetbalgeweld

Zowel politie, het Openbaar Ministerie, KNVB, gemeente Enschede en voetbalclubs hebben als uitgangspunt dat voetbalvandalisme en -geweld aangepakt moet worden.