Scooterrijder in Enschede voor de achtste keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

Foto: Politie

ENSCHEDE – Afgelopen week vond er in Enschede een achtervolging plaats tussen de politie en een jongen op een scooter.

De bestuurder van de scooter reed rond 03.30 uur in de nacht op de busbaan op de Gronausestraat in Enschede. Bij het zien van de politieauto keerde hij zijn voertuig. Agenten hebben de bestuurder direct een stopteken gegeven en de bestuurder liet gelijk merken niet te gaan stoppen. Toen agenten naast de scooter reden, remde de bestuurder hard en keerde weer waarna hij terug reed in de richting van Glanerbrug. Hij deed dit tegen de rijrichting in.

De agenten keerden ook en hebben de bestuurder uiteindelijk klem gereden op de stoep waarbij de bestuurder een verkeerspaal raakte. Hij kwam met de schrik vrij aangezien de snelheid laag was en er geen verkeer op de weg was, maar deze bestuurder liet wel zien alle risico’s te willen nemen om uit handen van de politie te blijven.

Achteraf bleek de jonge bestuurder een bekende van de politie te zijn en bleek dat hij zonder rijbewijs reed. Dit was maar liefs de achtste keer dat hij is gepakt voor het rijden zonder rijbewijs en zelfs na de achtervolging gaf hij aan te blijven rijden.

De scooter is in beslag genomen en is later door de officier van Justitie verbeurd verklaard, wat zoveel betekent dat de overheid de scooter verkoopt. Er is proces verbaal opgemaakt tegen de bestuurder en zal hij zich later moeten verantwoorden, wellicht voor de rechter. Verder heeft de bestuurder de nodige bekeuringen ontvangen.