Politieagent mishandeld bij aanhouding in Enschede

Foto: Politie Enschede

ENSCHEDE – Vanmiddag rond 15.00 uur werd op de Van Lochemstraat in Enschede een man aangehouden in verband met overtreding van het gebiedsverbod.

Dit gebiedsverbod was aan de man opgelegd in verband met het veroorzaken van overlast in het centrum van Enschede. De man ging in eerste instantie rustig mee en stapte in het dienstvoertuig. Toen de agenten echter op de Noorderhagen reden, werd de man agressief in de richting van de twee agenten. Zij wilden de man daarom boeien, maar de man verzette zich en mishandelde hierbij één van de twee agenten. Uiteindelijk lukte het de agenten de man in de boeien te slaan. De man is vervolgens ingesloten in het arrestantencomplex in Borne. De mishandelde agent deed aangifte van mishandeling.

Uit camerabeelden bleek dat op het moment van de mishandeling er meerdere omstanders op de Noorderhagen stonden. De politie is op zoek naar deze personen in verband met het afleggen van een getuigenverklaring.

Was jij vandaag, zaterdag 14 november 2020, rond 15.00 uur op de Noorderhagen in Enschede en ben je getuige geweest van deze mishandeling? Of heb jij opnames gemaakt met je telefoon? Neem dan contact op met de politie via: 0900-8844.