Politie zoekt tweede dader straatroven in verband met moord in Volkspark Enschede

In het onderzoek naar de gewelddadige dood van Kalaitzi in het Volkspark in Enschede is naar voren gekomen dat de 75-jarige verdachte mogelijk twee keer is beroofd.

De 75-jarige man deed twee keer aangifte van straatroof gepleegd door twee (onbekende) mannen. De politie gaat er vanuit dat Kalaitzi mogelijk één van de verdachten is die de bejaarde man hebben beroofd en is op zoek naar de identiteit van de tweede straatrover.

Het Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de toedracht en het motief van de dood van Ismail Kalaitzi. Door informatie die door het TGO naar voren is gekomen is de (interne) werkwijze over het screenen en afhandelen van processen-verbaal van aangifte van diefstal met geweld opnieuw bekeken. Tijdens het TGO-onderzoek werd bekend dat de twee aangiften die de 75-jarige man had gedaan bij de politie niet intern waren opgepakt. Deze werkwijze van screening en afhandelen is de afgelopen maanden geëvalueerd en aangepast. Met deze aanpassing hoopt de politie naast beter overzicht ook klantgerichter en beter resultaat te boeken in het oplossen van straatroven.
Straatroof is een vluchtige en gewelddadige diefstal die, ondanks inzet van veel capaciteit van de politie, lastig is om op te lossen.

De 75-jarige man deed aangifte van beroving. Hij zou op maandag 13 april rond 23.00 uur aan de Parkweg, bij de ingang van het Volkspark in Enschede zijn beroofd. Hij deed ook aangifte van beroving die op maandag 11 mei rond 22.00 uur rond zou hebben plaatsgevonden in het Volkspark. In beide gevallen werd hij beroofd door twee mannen. Het slachtoffer Kalaitzi was toen nog niet in beeld als verdachte.

De politie wil graag met getuigen in contact komen die meer weten over de identiteit van de tweede verdachte of die meer weten over deze berovingen. Zij kunnen contact opnemen met de gratis tiplijn 0800-6070.