Politie zoekt twee mannen in verband met explosie auto Enschede

De politie is op zoek naar twee mannen in verband met de explosie van een auto aan de Lattropbrink in Enschede op dinsdag 16 juni. De twee werden kort na de explosie gezien door getuigen.

De auto ontplofte omstreeks 3.30 uur ’s ochtends en raakte daarbij zwaar beschadigd. Kort voor de explosie zagen getuigen twee donker geklede mannen hard weglopen bij de auto. Zij liepen in de richting van Het Leunenberg. Kort hierna reed er een auto met gedoofde lichten over Het Leunenberg in de richting van de Kiepe. Mogelijk zijn deze mannen en/of deze auto betrokken bij het incident.

De auto is mogelijk van het merk BMW. Het politieonderzoek is nog in volle gang en richt zich nu onder andere op de twee mannen. Van hen is verder geen signalement bekend. Ook over de auto heeft de politie geen nadere informatie. Het onderzoek naar het explosief dat werd gebruikt, heeft nog geen uitsluitsel opgeleverd.

Weet u wie de twee mannen zijn?

De politie wil graag weten wie deze twee mannen zijn die kort voor de explosie wegliepen. Weet u wie ze zijn of heeft u informatie over de auto? Misschien heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl