Politie zoekt getuigen van zware mishandeling bij fietstunnel A35

Foto: Politie
  • 70
  •  
  •  
  •  
  •  

Enschede – Op zaterdag 13 oktober is tussen 04.00 en 04.30 uur een wandelaar door een scooterrijder zo mishandeld dat de politie spreekt van zware mishandeling cq poging tot doodslag. De wandelende man heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie is op zoek naar mensen die rond het tijdstip in de omgeving van het fietstunneltje onder Rijksweg 35 waren en daar mogelijk iets gezien hebben of menen te weten wie de scooterrijder is aan de hand van het signalement hieronder in combinatie met een soortgelijke scooter als bijgevoegde foto.

De wandelaar vertelde de  politie dat hij onder de tunnel overstak en per ongeluk in aanraking kwam met een scooterrijder. De scooterrijder werd hierop erg agressief en heeft de wandelaar vervolgens een stomp tegen zijn jukbeen gegeven. Gelijk daarna is hij er op zijn scooter vandoor gegaan.

De wandelaar heeft hierna vermoedelijk een black out gehad. Hij was door de stomp ook zijn bril kwijt waardoor hij dus erg slecht zicht had, maar hij kon zich herinneren dat er 2 mensen vlak voor de tunnel met de fiets stonden te wachten.

Eenmaal thuis moest de wandelaar na contact met de huisartsenpost gelijk naar het ziekenhuis komen. Daar werd vastgesteld dat de klap die de man gehad heeft naar alle waarschijnlijkheid met een boksbeugel is geweest.

De man bleek een verbrijzelde oogkas, meerdere losse tanden, vermoedelijk een gebroken kaak en een gapende wond op zijn slaap te hebben. De wond is inmiddels gehecht.

De politie is op zoek naar een man met donker haar en baard en met een licht getinte huidskleur in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Zijn lengte is 1.70 a 1.75m met een atletisch postuur. Deze man had donkere ogen en hij zou een gouden of zilveren linker hoektand kunnen hebben. De man droeg een creme-kleurige jas tot op de heupen en een blauwe broek.

De scooter waar de man op reed is hoogstwaarschijnlijk een Sym Mio zoals bijgevoegd op de foto’s.

Heeft u informatie over deze zaak? Bel dan met de politie via: 0900-8844.