Politie zoekt getuigen van bekogelen supportersbus FC Twente met stenen op A1

Archieffoto google streetview

DEVENTER – ENSCHEDE – Afgelopen weekend, zondag 26 februari, werd een supportersbus van FC Twente op de terugweg naar Denekamp bekogeld met stenen. De bus was onderweg vanuit Eindhoven, waar de uitwedstrijd plaatsvond in het Philips Stadion.

Ter hoogte van afslag Twello/Wilp werden de passagiers en de chauffeur opgeschikt door een tweetal zware knallen. Het was niet direct duidelijk waar het geluid vandaan kwam. Maar al snel werd duidelijk dat er een steen door één van de ruiten was gegooid. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen, maar de schrik zat er goed in.

Het vermoeden is nu dat er een groepje personen op het viaduct bij de afslag Twello/Wilp stond en dat er vanaf dat punt stenen gegooid zijn tegen de bus. De politie komt graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen over dit voorval.

Heb je iets gezien en/of gehoord, op zondagavond tussen 20.20 uur en 20.45 uur, dan komt de politie graag met je in contact. Ook komt de politie graag in contact met personen die in het bezit zijn van dashcambeelden. Het zou heel goed kunnen dat hier bruikbare informatie op staat, ook deze informatie kan helpen om te achterhalen wie bij dit incident betrokken zijn geweest.

Contact opnemen met de politie kan via 0900 8844 onder vermelding van 2023089170. Liever geheel anoniem informatie delen? Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.