Politie zoekt beelden van ongeregeldheden na wedstrijd FC-Twente tegen Hammarby IF in Enschede

ENSCHEDE – In Enschede vond na de voetbalwedstrijd tussen FC-Twente tegen Hammarby IF een vechtpartij plaats in het voetbalstadion. Ook rondom het stadion was het onrustig. De politie is op zoek naar mensen die foto’s en filmpjes hiervan hebben gemaakt.

Tijdens de vechtpartij in het voetbalstadion werden rake klappen over en weer uitgedeeld tussen de supportersgroepen. De Mobiele Eenheid is daarop ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Ook rondom het stadion was het onrustig en is er inzet geweest van diverse eenheden. Er werden negen personen aangehouden door de politie voor onder andere openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging van een ambtenaar in functie. Hier zitten twee minderjarige bij.

Heb jij beeldmateriaal?

De politie doet op dit moment onderzoek naar de meest ernstigste geweldsincidenten en naar incidenten waarbij geweld is gebruikt tegen politieambtenaren, Stewards en beveiligers die plaatsvonden in- en om het voetbalstadion. Was jij gisteren in of rondom het stadion en heb je de ongeregeldheden gefilmd? Dan ontvangt de politie die beelden graag. Je kunt je beelden uploaden via het tipformulier.