Politie rolt twee hennepplantages op in Enschede

Agenten ontdekten op dinsdag 23 juni in Enschede twee hennepplantages aan de Lipperkerkstraat en de Willem Barendszstraat. In totaal werden 920 hennepplanten aangetroffen.

De kwekerij aan de Lipperkerkstraat kwam aan het licht na meldingen van buurtbewoners over wateroverlast. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat er water onder de voordeur stroomde.

Het was onduidelijk wat er aan de hand was. Om hulp te kunnen verlenen aan eventuele bewoners, keken agenten in de woning. De woning stond compleet onder water en er werd een hennepplantage met 466 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt.

De kwekerij aan de Willem Barendszstraat kwam aan het licht na meldingen dat er regelmatig op vreemde tijdstippen onbekende personen in de woning waren. Verder politieonderzoek versterkte het vermoeden dat er hennepkwekerij in de woning zat.

Toen agenten de woning doorzochten, troffen zij 454 hennepplanten aan. Ook bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt.

Op beide adressen werden geen aanhoudingen verricht. De planten en de apparatuur uit beide hennepkwekerijen is in beslag genomen en wordt vernietigd.