Politie plaatst foto’s verdachten rellen FC-Twente – Hammarby IF online

ARCHIEFFOTO

ENSCHEDE – In Enschede waren er ongeregeldheden op de hoofdtribune van de Grolsch Veste na de wedstrijd FC-Twente tegen Hammarby IF. Een grote groep personen gehuld in jassen met capuchons, bivakmutsen en gezichtsbedekking raakten slaags met de aanwezige Zweedse supporters. De politie heeft beelden online gezet van mannen die verdacht worden betrokken te zijn bij de mishandelingen. Zij krijgen de kans om zich te melden bij de politie.

De wedstrijd op 27 juli liep uit de hand op de hoofdtribune van de Grolsch Veste in Enschede toen een grote groep personen slaags raakten met de aanwezige Zweedse supporters. Naar aanleiding van deze ongeregeldheden hebben politie en justitie een onderzoek gestart naar de ernstige strafbare feiten, zoals mishandeling en openlijke geweldpleging, die toen plaatsvonden.

Beeldmateriaal helpt het onderzoek

De afgelopen weken is er een speciaal rechercheteam samengesteld om deze ongeregeldheden te onderzoeken. Niet alleen de camera/bewakingsbeelden die politie en FC-Twente zelf hadden maar ook de vele camerabeelden van burgers dragen bij aan het onderzoek om de toedracht, van wat daar precies op de hoofdtribune is gebeurd, te achterhalen. Op maandag 21 augustus werden er acht mensen aangehouden. De dagen erna werden er nog meer mensen aangehouden.

Bekijk hier de foto’s van de gezochte personen.