Politie ontdekt twee hennepkwekerijen in Enschede

De politie in Enschede ontmantelde op dinsdag 23 februari hennepkwekerijen aan de Geessinkweg en de Burg. Van Veenlaan.

Na een melding startte de politie een onderzoek naar een hennepkwekerij in een flat aan de Geessinkweg. Vooral in flats leveren kwekerijen een levensgroot (brand)gevaar op voor medebewoners.

Agenten ontdekten in de betreffende woning een kwekerij aan met 50 planten. De kwekerij en de apparatuur werden vernietigd. Opvallend is dat dit de derde keer is dat in deze woning een hennepkwekerij is aangetroffen.

Er was sprake van eerdere oogsten. Vandaar dat de politie kijkt of de opbrengst hiervan terug gehaald kunnen worden bij de eigenaar van de kwekerij. Daar doet de politie momenteel nog onderzoek naar. Er werd nog geen aanhouding verricht.

De kwekerij aan de Burg. Van Veenlaan kwam aan het licht na meldingen over overlast. In deze tussenwoning ontdekten agenten een kwekerij met 130 planten. De stroomvoorziening werd illegaal afgetapt, buiten de meter om, met groot brandgevaar tot gevolg.

De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. Er werd nog geen aanhouding verricht.