Politie neemt in Enschede auto in beslag na zes keer rijden zonder rijbewijs

Foto: Politie

ENSCHEDE – Woensdag heeft de politie in heel Enschede Oost een algemene verkeerscontrole gehouden. Deze controle is opgezet om de algemene veiligheid in het verkeer te verhogen en bestuurders bewust te maken dat de technische staat van hun voertuig belangrijk is in het verkeer.

Er zijn drie locaties geweest waar de politie, verdeeld over de dag, controlestraten heeft opgezet. Het parkeerterrein van Avanti aan de Gronausestraat, de binnenplaats van de brandweer aan het Spaansland en het parkeerterrein van Sparta aan de Kotkampweg.

Middels motorrijders zijn voertuigen van de weg gehaald en in totaal zijn er 86 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft gelet op veiligheidszaken en documenten. Hierbij zijn bijvoorbeeld constructiesnelheid en het hebben van een geldig rijbewijs goede voorbeelden.

In totaal zijn er 43 processen verbaal uitgeschreven voor diverse uiteenlopende zaken zoals gladde banden, uitstekende lading en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Het meeste werd er geschreven voor de constructiesnelheid van scooters. Daarnaast is het opgevallen dat er ook weer 4 personen bij waren die totaal geen rijbewijs hadden voor het voertuig waarin-(op) ze reden.

1 bestuurder werd gepakt met maar liefst 6 eerdere registraties voor het rijden zonder rijbewijs. Het voertuig is in beslag genomen en zal waarschijnlijk verbeurd worden verklaard (zal worden verkocht). Ook zal hij zich waarschijnlijk voor de rechter moeten verantwoorden.