Politie houdt vijf jongeren op heterdaad aan voor beroving

Saasveld/Enschede – De combinatie van alerte jongeren en snel reageren van agenten zorgde ervoor dat vijf verdachten op heterdaad konden worden aangehouden voor een brutale beroving.

Vrijdagnacht 11 mei fietste een groep jongeren na een avondje stappen over de Postweg in Saasveld, toen zij werden ingehaald door een auto. Een van hen had haar portemonnee, met daarin onder meer haar telefoon, met een bandje aan haar pols hangen. In het voorbij gaan werd door een van de inzittenden van de auto de portemonnee van de pols van het slachtoffer getrokken.

Gelukkig waren de jongeren op de fiets scherp en had een van hen het kenteken van de auto onthouden. Surveillerende agenten troffen de fietsers aan, waardoor snel gehandeld kon worden. De jongeren gaven het kenteken van de auto door, die uit Enschede bleek te komen. Hierop werden direct de agenten in Enschede gewaarschuwd. In de buurt van de woning van een van de verdachten troffen zij de auto aan met daarin vijf jongeren.

Twee jongens van 18 en 19 jaar en drie minderjarige jongens werden aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol is bij de beroving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*