Politie houdt man (19) in Enschede aan voor aanranding meerdere vrouwen

Foto: Politie Enschede

ENSCHEDE – Donderdagavond is door de politie een 19-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats buiten heterdaad aangehouden in het centrum van Enschede. Hij wordt verdacht van het plegen van meerdere aanrandingen.

Afgelopen week deden drie vrouwen melding bij de politie dat ze waren belaagd/betast door een onbekende man. De politie heeft onmiddellijk de incidenten in onderzoek genomen met als doel om zo snel mogelijk achter de identiteit van de onbekende man te komen, hem aan te houden en de aanrandingen te stoppen.

Gisteravond troffen agenten de 19-jarige man aan in het centrum van Enschede. Hij voldeed onder andere aan het opgegeven signalement en na overleg met de officier van Justitie werd hij buiten heterdaad aangehouden. De vrouwen die melding hebben gemaakt zijn inmiddels door de politie op de hoogte gesteld van de aanhouding en zij reageerden zeer oplucht.

Het team onderzoekt naast de drie aanrandingen van afgelopen week ook vijf eerdere meldingen die de afgelopen maanden gedaan zijn. Het is mogelijk dat er meerdere aanrandingen of pogingen daartoe zijn geweest die niet gemeld zijn bij de politie. Mocht iemand dit hebben meegemaakt in het centrum van Enschede dan vraagt de politie hen dit alsnog te melden. Dit kan via het algemeen nummer 0900-8844.