Politie doet onderzoek naar brand Van Heek Parkeergarage Enschede

Dinsdagmiddag 29 september brandde een auto volledig uit in de Van Heek parkeergarage in Enschede. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Dinsdagmiddag brandde een auto die geparkeerd stond in de Van Heek Parkeergarage, volledig uit. Het gaat om een oefenauto van de brandweer. Deze oefenauto had geen motor, accu en vloeistoffen meer, waardoor de brand niet door een technisch defect kan zijn ontstaan. De auto was vrijdag met nog twee andere oefenauto’s in de parkeergarage gestald op parkeerdek -2.

Dinsdagmiddag bleek de auto omstreeks 13.15 uur in brand te staan. Er stonden geen auto’s geparkeerd in de nabije omgeving van de oefenauto. Door de rookontwikkeling in de parkeergarage moest in eerste instantie de gehele parkeergarage worden afgesloten. Het eerste parkeerdek kon vrij snel worden vrijgegeven, Parkeerdek -2 moest langer worden afgesloten.

De politie gaat uit van brandstichting en is daarom een onderzoek gestart. Onder andere zullen beelden van bewakingscamera’s worden uitgekeken. Ook is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die enige tijd voor de brand iets opvallends of verdachts hebben gezien, of die meer weten over deze zaak, worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.