Pakjesbezorger licht oudere mensen op, wie (her)kent de dader?

Foto: Politie

Enschede – Vier mensen worden het slachtoffer van een pinpas wisseltruc. Een man gekleed in bedrijfskleding van Post.NL komt bij de slachtoffers aan de deur met een pakketje. Tegen betaling van één euro wordt het pakketje afgegeven. De slachtoffers kunnen de euro uitsluitend per pin voldoen. Op dit moment vindt de wisseltruc plaats.

Bij drie van de vier slachtoffers wordt dezelfde dag nog geld gepind met de gestolen bankpas. De eerste keer dat deze wisseltruc plaats vindt is op vrijdag 11 oktober in Enschede. Daarna vindt de wisseltruc drie keer plaats op woensdag 16 oktober in Doetinchem. Een van de slachtoffers spreekt van twee verdachten, waarbij de man in PostNL kleding na de wisseltruc bij een andere persoon in een oudere type Volkswagen, kleur groen stapt en ze samen wegrijden. Er zijn beelden beschikbaar van een van de verdachten, op het moment dat hij pint. Daarnaast spreken de slachtoffers van de volgende signalementen:

* blanke man
* slank postuur
* 40 a 45 jaar
* rossig haar, normaal kapsel, geen gezichtsbeharing en geen bril
* representatief persoon
* ongeveer 1.80 meter lang
* Nederlands accent
* bedrijfskleding van PostNL
———————————————————————————————–
* licht getinte man
* lang zwarte haar
* kleine snor
* slanke postuur
* ongeveer 18 jaar oud
* ongeveer 1,70 a 1,75 meter lang
* rode jack met een PostNL logo

Vragen

Wie weet aan de hand van de signalementen, eventueel in combinatie met een oudere type groen Volkswagen, wie de verdachten zijn? Wie herkent de man op beeld?

Weet jij meer, bel dan 0800-6070 of 0800-7000.