Oefenauto brandweer uitgebrand in parkeergarage Enschede

In de Van Heekparkeergarage in Enschede heeft vanmiddag een auto in brand gestaan. Bij de brand kwam veel rook vrij en de garage en geparkeerde auto’s hebben schade opgelopen. De parkeergarage is tijdelijk afgesloten geweest.

De auto die gebrand heeft, is een oefenauto die de brandweer volgende week voor de enscenering bij een geplande hulpverleningsoefening in de parkeergarage zou gebruiken.

De brand in de garage kon snel geblust worden, echter was er sprake van veel rookontwikkeling. Deze rook heeft gezorgd voor aanzienlijke (roet)schade aan zowel de garage, als aan de geparkeerde auto’s.

De auto die in brand heeft gestaan, bleek een oefenauto van de brandweer te zijn. In de garage zijn deze week, in overleg met parkeerbeheer, op een afgeschermd gedeelte drie oefenauto’s (sloopauto’s zonder vloeistoffen en motorblok) geplaatst. Eén van deze auto’s is op onverklaarbare wijze verplaatst en volledig uitgebrand.

Zowel de politie als het team Brandonderzoek van Brandweer Twente hebben nader onderzoek gedaan. Onderzoek heeft niet uit kunnen wijzen of er opzet in het spel was.

https://twitter.com/ArnoTurksma/status/648824190510964736

https://twitter.com/Basfiz/status/648828119848222720

(Bron:Brandweer Twente)