Noodverordening binnenstad Enschede, onrustig in het centrum van Enschede

Foto ter illustratie

ENSCHEDE – In het centrum van Enschede is zondagavond onrustig. Groepen jongeren hebben zich in het centrum verzameld en vuurwerk wordt afgestoken.

Politie en ME zijn volop aanwezig in de binnenstad. Ook cirkelde er enige tijd een politiehelikopter boven de stad. Inmiddels is een noodverordening afgekondigd voor de binnenstad. De politie roept op niet meer naar de binnenstad te komen. De jongeren worden gesommeerd het centrum te verlaten. De ME voert charges uit en er zijn meerdere personen aangehouden.

Het noodbevel is van kracht vanaf 21 november 2021 20.32 uur tot 22 november 2021 tot 07.00 uur. Waarnemend burgemeester Theo Bovens: “Voor de veiligheid van de inwoners in de binnenstad en om plunderingen en vernielingen te voorkomen, heb ik in overleg met politie en justitie, besloten om voor de binnenstad een noodbevel af te kondigen. Dit noodbevel stelt de politie en Mobiele Eenheid (ME) in staat om zo nodig op te treden tegen de relschoppers, straten af te sluiten en plekken te ontruimen en samenscholingen te verbieden. Wie de bevelen van de politie negeert, kan aangehouden worden.”

UPDATE 22.25 uur: De rust lijkt wedergekeerd.