Mannen na achtervolging aangehouden in Enschede wegens bedreiging met vuurwapen

De politie heeft op vrijdag 7 augustus rond 23.45 uur twee mannen aangehouden omdat zij iemand zouden hebben bedreigd met een vuurwapen (of iets wat daar op leek).

Een 30-jarige man uit Enschede zou op de Lage Bothofstraat in Enschede ruzie hebben gekregen met de twee over een zakelijke kwestie die al langer zou lopen. Daarop zou één van de twee het slachtoffer hebben bedreigd. Toen de echtgenote van het slachtoffer zich ermee ging bemoeien werd ook zij bedreigd. Beiden liepen daarop weg en de verdachten stapten in een auto en gingen er vandoor.

Zoekactie

De politie was inmiddels gealarmeerd en die startte direct een zoekactie, waarbij ze hier en daar waardevolle informatie kreeg van een getuige.

Op de Boddenkampsingel in Enschede werd een auto gezien die aan het signalement voldeed, maar deze reed er hard vandoor. In de Govert Finckstraat stopten ze en renden de twee inzittenden weg. De politie had het gebied afgezet, dus de verdachten konden niet ver weg zijn.

Aanhoudingen

Met behulp van een speurhond kon één van de verdachten in een achtertuin aan de Adriaen van Ostadestraat worden aangetroffen; dit was een 24-jarige man uit Nijmegen.

De andere werd korte tijd later in een woning in de buurt (waar een bekende van de verdachte zou wonen) aangehouden; het gaat daarbij om een 24-jarige man uit Utrecht.

Tijdens de achtervolging hadden de verdachten trouwens het wapen uit de auto gegooid; deze is veiliggesteld en wordt nader onderzocht.