Man zwaargewond op fietspad tussen Hengelo en Enschede na aanrijding, scooterbestuurder rijdt door

Een man van 45 uit Hengelo is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei zwaargewond geraakt op de fietssnelweg F35 tussen Enschede en Hengelo. De man is aangereden door een scooter, maar de bestuurder daarvan heeft zich meteen na het ongeluk uit de voeten gemaakt.

De man fietste kort na middernacht vanuit Enschede over de fietssnelweg naar Hengelo. Tussen de Kettingbrugweg en de Steenrietweg werd hij van achteren aangereden door een scooter.

Van de mountainbike waarop de man fietste is niet veel over. De klap moet behoorlijk zijn geweest want de velg van het achterwiel was gebroken. In het achterwiel vond de politie een stuk van het voorspatbord van een scooter. De bestuurder van de scooter heeft de fietser, die na het ongeluk niet meer aanspreekbaar was, laten liggen en ook geen 112 gebeld.

Het slachtoffer heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen en zal de komende tijd moeten revalideren. De politie is dringend op zoek naar de bestuurder van de scooter. Ook worden rijwielhandelaren opgeroepen zich te melden als zich de afgelopen weken iemand heeft gemeld met schade aan het voorspatbord. Volgens de politie is de scooter van het merk Piaggio.

Bel met alle tips naar het gratis nummer van de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

https://www.youtube.com/watch?v=3TJPW-XZhHs