Man aangehouden voor brute overval op bejaarde Enschedese vrouw (83)

Op zaterdag 5 mei is in Duitsland een 45-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van de overval in een woning aan de Bentrotstraat in Enschede waarbij een 83-jarige vrouw zwaar gewond raakte.

Op 10 april rond 3.40 uur hoorde de bejaarde vrouw gestommel in haar woning aan de Bentrotstraat in Enschede. Toen ze wilde gaan kijken wat er aan de hand was stond er een onbekende man in haar slaapkamer die haar bedreigde met een wapen. De man heeft de vrouw meerdere keren in haar gezicht geslagen waardoor zij haar kaak brak. Nadat hij de vrouw met de dood had bedreigd ging hij er onder andere vandoor met haar kostbare en dierbare sieraden.

De politie heeft in opsporingsprogramma’s Onder de Loep, Opsporing Verzocht en op sociale media de overval onder de aandacht van veel mensen gebracht. Hierbij werden ook bewakingsbeelden van de bank getoond waar een verdachte man, die met de gestolen pinpas van het slachtoffer pinde, op stond. Het onderzoeksteam kreeg zoveel tips en reacties dat ze niet iedere tipgever hebben kunnen benaderen. Toen duidelijk werd wie de mogelijke overvaller kon zijn werd er meteen een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

De man is afgelopen zaterdagmiddag aangehouden in Duitsland. Daar wordt hij ook verdacht van het plegen van strafbare feiten. Het is nog onduidelijk wanneer de man wordt uitgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten.

Naast de overval aan de Bentrotstraat wordt ook onderzocht of de 45-jarige verdachte betrokken is bij andere overvallen

De politie heeft het 83-jarige slachtoffer inmiddels in kennis gesteld van deze aanhouding.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*