Man (21) uit Enschede verdacht van honderden auto-inbraken

Foto ter illustratie

ENSCHEDE – Vanaf begin december 2023 zag de politie dat het aantal auto-inbraken in Enschede toenam. Binnen een maand waren er 200 inbraken. De politie merkte overeenkomsten op in de werkwijze die de dader(s) hanteerde(n) tijdens het inbreken.

Uit de auto’s, waar werd ingebroken, verdwenen diverse goederen waaronder zonnebrillen, opladers, telefoonkabels en nog veel meer. De politie was inmiddels druk doende met het achterhalen van de identiteit van de mogelijke auto-kraker(s) door onderzoek te doen en extra alert te zijn bij verdachte situaties of meldingen ervan.

Inbreker was ernstig gewond geraakt

In de vroege morgen van maandag 8 januari kwam er een melding binnen van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Bijvank in Enschede. Naast de vernielde ruit en bloed op de grond troffen agenten ook een ernstig gewonde man in het pand aan.  Hij wordt verdacht van het inbreken in de zaak. De verdachte, een man van 21 jaar is, nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is geholpen, opgesloten in het cellencomplex in Borne.

Onderzoek verloopt spoedig

Inmiddels heeft de politie, na het doorzoeken van zijn verblijfplaats, aanwijzingen dat de 21-jarige man betrokken is bij een aantal auto-inbraken van de afgelopen maand. De politie trof bij hem gestolen goederen aan zoals zonnebrillen, opladers, telefoonkabels en een aantal specifieke goederen waarvan ook aangifte was gedaan. Mede dankzij duidelijke, complete aangiften en camerabeelden kan de politie al een aantal incidenten aan hem koppelen waarvan hij wordt verdacht.