Kwekerij en hennep aangetroffen bij integrale controle bedrijfspanden

Foto: Politie

Enschede – Op woensdag 20 juni hielden de gemeente Enschede, belastingdienst, douane, NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en politie een integrale controle bij een bedrijfspand aan de Lonnekerbrugstraat en een bedrijfspand aan de van Leeuwenhoekstraat.

Het betreft een zogenoemde Multidisciplinaire Integrale Aanpak (MIA). Bij een MIA-actie bundelen diverse overheidsorganisatie informatie en krachten om georganiseerde criminaliteit beter te kunnen bestrijden.

Bij het pand aan de Lonnekerbrugstraat trof de politie twee hennepkwekerijen aan met in totaal ongeveer 200 planten. Bij het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat werd een grote partij hennep, geschat wordt tussen de 15 à 20 kilogram, aangetroffen. Naast de planten en de hennep werd tevens een groot geldbedrag in beslaggenomen en hennepgerelateerde goederen.

De politie hield bij het pand aan de Lonnekerbrugstraat een 49-jarige man uit Enschede aan. In het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat werden twee mannen, 43 jaar uit Enschede en 34 jaar uit Hengelo, aangehouden.