Jonge vrouw slachtoffer van straatroof in Enschede

Een 18-jarige jonge vrouw uit en Enschede werd op dinsdag 21 juli op de Rondemaatweg beroofd van haar telefoon. De politie is op zoek naar de dader. Deze man reed op een scooter die veel lawaai maakte. Mogelijk omdat de uitlaat kapot is.

Omstreeks 18.30 fietste de vrouw over de Rondemaatweg. Plotseling kwam een man op een scooter naast haar rijden en greep naar de draad van haar oordopjes. Dit lukte niet. De man reed verder, draaide om en stopte voor de vrouw. Onder bedreiging van een steekwapen moest ze haar telefoon afgeven. De vrouw deed dat niet. Daarop greep de man haar telefoon uit haar zak. Vervolgens reed hij er vandoor richting de tennisvelden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar de dader. Van hem is het volgende signalement bekend. Het is een buitenlands uitziende man met een stoppelbaard en donker naar achteren gekamd haar. Hij droeg een zonnebril op zijn hoofd. De man droeg een lichtblauwe korte broek en een blauw shirt. Hij heeft een tatoeage op zijn linker onderarm, met daarin mogelijk de letters SHA…K…

De man reed op een scooter met een blauwe kentekenplaat. De scooter maakte veel lawaai, mogelijk door een kapotte uitlaat.

Heeft u informatie?

Weet u wie de overvaller is, of heeft u andere informatie over dit misdrijf? Neem dan contact op met de politie.